Canon TX-20P

Výrobce: Canon Medical, Japonsko

Popis

Přístroj CANON TX-20P je plně automatický bezkontaktní tonometr s pachymetrem. Kompaktní rozměry přístroje umožnují umístit přístroj na jakýkoliv přístrojový stolek. Jeho hlavní předností je plně automatické změření obou očí pacienta a velmi jemný vzduchový ráz rozdělený do dvou intenzit dle nitroočního tlaku pacienta. Díky inteligentnímu plně 3D zacílení rohovky je měření precizní, rychlé a jednoduché. Přístroj má integrovanou termotiskárnu s vysokorychlostním tiskem.

Ovládací panel obsahuje joystick a tlačítka pro ovládání základních funkcí. Joystick slouží pro prvotní hrubé zamíření na oko pacienta. Zbytek procesu je automatický.

Přístroj disponuje integrovaným 5,7“ displejem, který je výklopný a zaručuje ergonomii i pro stojící personál. Kolem displeje je 8 funkčních tlačítek pro vyvolání nabídek nastavení přístroje. Na displeji se po změření zobrazí všechny výsledné parametry.

Funkce limiteru spočívá v zablokování pohybu přístroje v případě, že by hrozila kolize s hlavou pacienta.

Rozšířená konektiva přístroje umožňuje připojit k přístroji klávesnici, čtečku čárových kódů nebo připojit přístroj k sítí skrze LAN kabel a posílat na server výsledky měření ve formátu XML.

Bezkontaktní tonometr s pachymetrem má interní fixační světlo. Pro výpadky centrální zrakové funkce lze využít i dvou externích fixačních světýlek.

Díky kontrolním mechanismům přístroje probíhá ověření správného odečtu výsledků v reálném čase. Součástí mechanismu jsou i varovná hlášení upozorňující obsluhu na případné problémy. Např. pokleslé víčko, pacientovo oko je nízko/vysoko. Přístroj je na limitu výškové elevace apod.

Součástí kombinovaného přístroje TX-20P je integrovaný bezkontaktní pachymetr, který díky vysoké rychlosti akvizice nezdržuje obsluhující personál. Informace o tloušťce rohovky je velmi důležitá, neboť umí zamaskovat reálnou hodnotu NOČ a oddálit případnou léčbu počínajícího glaukomu. Brzký záchyt glaukomu umožňuje jeho jednodušší kompenzací následnou léčbou. Pokud se pachymetrie – tloušťka rohovky nebere v úvahu, může v případě tlustších rohovek docházet k nadhodnocování NOČ, u tenčích zase k podhodnocování.

Displej Barevný 5,7“ LCD
Tiskárna Integrovaná termální
Bradová podložka Motorizovaná
Konektivita USB/RS232C/LAN
Fixační světlo Zelené interní, dvě červená externí
Změření hodnot Plně automatické
Měřící módy Plná automatika/automatika/manuál
Měřící rozsah 0-60 mmHg, automaticky přepínatelné rozsahy
Pracovní vzdálenost 11 mm
Měřící rozsah pachymetru 15 – 1300 mikronů
Zdroj světla pro pachymetrii Modrá LED dioda
Rozměry (š x h x v) 260 x 490 x 500 mm
Váha 15 kg
Canon TX-20PInformační brožura