Štěrbinová lampa SL-110

Výrobce: Frey, Polsko

Popis

Společnost Frey uvádí na trh nový typ štěrbinové lampy, který spojuje LED osvětlení se spodním osvitem s možností připojení digitální kamery. Vynikající optika zajišťuje kvalitní obrazový výstup.

Optika

Precizně zpracovaný optický systém lampy umožňuje mimořádně ostré a jasné zobrazení s eliminací optických aberací a zkreslení zorného pole. Optika poskytuje vynikající rozlišovací schopnost a velké zvětšení, které umožňuje sledovat i mikroskopické nálezy na oku.

Osvětlení

Štěrbinová lampa Frey SL-110 je osazena LED světelným zdrojem. Ten poskytuje velmi jasné zobrazení vyšetřovaného pole a životnost vyšší jak 50 000 hodin. Odpadá tedy jakákoliv práce s výměnou žárovek. Vyzařovaná barva světla je stálá a nezávislá na jeho intenzitě.

Optické filtry a clony

Štěrbinová lampa SL-110 má širokou škálu optických filtrů, které usnadňují diagnostiku. Je vybavena modrým kobaltovým filtrem určeným k pozorování zbarvení očních tkání fluoresceinem. Žlutý filtr dovoluje detailní sledování zbarvení rohovky a difuzní filtr umožňuje sledování povrchu oka a jeho okolí.

Štěrbinové osvětlení a clony

Pro detailní vyšetření tkání předního segmentu slouží štěrbinový paprsek s možností náklonu a také volba osvětlovacích clon v různých velikostech. Například clona ve tvaru čtverce o velikosti 1 mm velmi zjednodušuje detekci zánětlivých buněk v přední komoře, stopa o velikosti 0.2 mm slouží ke sledování slzného filmu.

Příslušenství

Ke štěrbinové lampě lze připojit digitální kameru SLI-200, která rozšiřuje možnosti štěrbinové lampy o digitální záznam nálezu. Zaznamenávat lze obrázky nebo videa v HD kvalitě. Uživatelské prostředí umožňuje snadné ovládání a jednoduchou manipulaci.

Štěrbinová lampa SL-110Informační prospekt