Štěrbinová lampa KSL-H

Popis

Štěrbinová lampa KSL-H od společnosti Keeler v sobě slučuje elegantní design, vynikající optiku a vysokou kvalitu mechanických částí. Štěrbinová lampa je vyráběna se standardním halogenovým osvětlením nebo s LED zdrojem světla. Přístroj je možné objednat v plné verzi s kompletním elektrickým stolkem, případně pouze s horní deskou stolku nebo pouze v základním provedení bez desky určeném pro montáž na vyšetřovací jednotky.

Optika

Při konstrukci štěrbinové lampy využila společnost Keeler svou téměř stoletou tradici ve vývoji a výrobě optických prvků. Lampa tak poskytuje mimořádně ostré a jasné zobrazení s naprostou eliminací optických aberací a zkreslení zorného pole. Optika poskytuje vynikající rozlišovací schopnost a velké zvětšení, které umožňuje sledovat i mikroskopické nálezy na oku.

Osvětlení

KSL-H může být osazena halogenovou výbojkou nebo LED světelným zdrojem. Ten poskytuje nejen velmi jasné zobrazení vyšetřovaného pole ale také velmi dlouhou životnost ve srovnání s klasickým zdrojem.

Optické filtry a clony

Štěrbinová lampa má širokou škálu optických filtrů, které usnadňují diagnostiku. Vedle trvale integrovaného tepelného filtru je štěrbinová lampa vybavena modrým kobaltovým filtrem určeným k pozorování zbarvení očních tkání fluoresceinem. Významnou pomocí uživatelům je vestavěný žlutý filtr pro detailní sledování zbarvení rohovky nebo difuzní filtr, který usnadňuje sledování povrchu oka a jeho okolí.

Štěrbinové osvětlení a clony

Detailní vyšetření tkání předního segmentu oka umožňuje nastavitelné osvětlení (štěrbinový paprsek s náklonem osvětlení) a rovněž volitelné osvětlovací clony o různých velikostech. Velmi užitečná je např. clona ve tvaru čtverce o velikosti 1 mm, která usnadňuje detekci zánětlivých buněk v přední komoře nebo stopa o velikosti 0.2 mm pro sledování slzného filmu.

Příslušenství

Ke štěrbinové lampě lze připojit aplanační tonometry typu T a R nebo zobrazovací systém.
Dále lze ke štěrbinové lampě připojit digitální zobrazovací systém pro pořizování snímků předního očního segmentu nebo videozáznamu vyšetření.

Štěrbinové lampy KeelerInformační prospekt