PXL Sapphire 318

Výrobce: Peschke GmbH, Švýcarsko

Popis

Rohovkový cross-linking (CXL) je osvědčená léčebná metoda určená k řešení rohovkových onemocnění jako je keratokonus, jiná ektatická onemocnění (marginální pelucidní degenerace) nebo ektázie vyvolaná např. předchozím refrakčním zákrokem. Na povrch rohovky se ve formě kapek aplikuje riboflavin (vitamín B12).  Aktivace riboflavinu působením UV záření vyvolá fotopolymerizační proces, který zvyšuje biomechanickou pevnost rohovky vytvořením nových příčných vazeb mezi vlákny rohovkového kolagenu.

Společnost PESCHKE (Švýcarsko) je tradičním výrobcem zařízení pro metodu CXL. V současné době nabízejí 2 typy přístrojů, které jsou určeny k velmi přesnému a homogennímu ozáření rohovky UV zářením po předchozí aplikaci roztoku riboflavinu. Jedním z nich je PXL Sapphire 318.

Přístroj PXL Sapphire 318 byl vyvinut pro snadnou a přesnou aplikaci UV záření na povrch rohovky. Optika zajišťuje vysoce homogenní profil UV svazku záření. Ovládání se provádí pomocí přehledného dotykového displeje.

Software přístroje umožňuje přesné nastavení energie emitovaného záření (rozsah 3 – 9 – 18 mW)  a s tím související úpravu doby expozice ( 5 – 10 – 30min). V předvolených režimech činnosti je přitom zachována maximální vyzářená celková energie 5.400 mJ/cm2.

Přístroj je dodáván v přepravním kufru a může být umístěn na skládacím stojánku pro upevnění na libovolný stolek nebo na podlahovém stojanu.

UV zdroj záření UV diody, vlnová délka 365 nm Pracovní vzdálenost 50 mm +/-5 mm
Výstupní energie 3, 9 a 18 mW Napájení 110-240 VAC, 50/60 Hz
Typ záření kontinuální Rozměry 37 x 46 x 14 cm
Velikost stopy Průměr 3-12 mm (elektronicky nastavitelné) Váha 7 kg
PXL Sapphire 318Informační prospekt